Tarina

Ravintola Rasoi on intialainen ravintola Vallilassa samassa tilassa Ravintola Mustan Härän kanssa. Rasoi on Punjabin kieltä ja se tarkoittaa keittiötä. Ennen vanhaa kaasuhelloja ei ollut käytössä Intiassa, joten Rasoissa oli mullasta tehdyt chulhat, joissa tehtiin ruokaa. (Kuva alla)

Chulha on perinteinen intialainen keittoliesi, jota käytetään sisäkäytössä. Perinteinen Chulha on yleensä U-muotoinen muta-uuni, joka on valmistettu savesta. Saven muodostuksen ollessa valmis, se peitetään vielä saven ja lehmän lannan seoksella.

(Kuvassa Rasoissa naishenkilö, jolla on vasemmalla metallinvärinen chulha.)

Meillä ei ole chulhaa käytössä, mutta perinteinen intialainen Intiasta tuotu tandooriuuni löytyy. Tandooriuuni muistuttaa hieman pystypäin asetettua leivinuunia. Se on suosittu uuni myös muissa Etelä- ja Keski-Aasian sekä Kaukasian maissa.

(Pääkokki Mohanjit laittaa huolellisesti marinoidun kanavartaan Tandoori –uuniin.)

Me valmistamme uunissa tietenkin suosittua ja kysyttyä Naan leipää sekä tandooriruokia, kuten Chicken Tikkaa, Tandoor Jinghaa sekä Tandoor Mustan Härän Spesiaalia, joka sisältää muun muassa kanaa, lammasta ja katkarapuja valkosipulilla, inkiväärillä ja kurkumalla maustettuna.

Tarjoamme teille parhaamme mukaan upeita kokemuksia intialaiseen ruoka- ja makumaailmaan. Pääkokkimme Mohanjitin johdolla – jolla on monen kymmenen vuoden kokemus intialaisesta ruokakeittiöstä – toivomme teille nautinnollisia ja maukkaita hetkiä Rasoissa!

(Pääkokkimme Mohanjit maustetun kanavartaan kanssa.)